QUATROMODAAL

Goede bereikbaarheid en samenwerking bij transport & logistiek
De snelweg A37 heeft zich met per etmaal circa 10.000 verkeersbewegingen in beide richtingen (waarvan circa 30% beroepsgoederenvervoer) ontwikkeld tot een belangrijke verkeersas tussen de Randstad, Noord-Duitsland en Scandinavië. De verwachting is dat met de ombouw van de E233 tot een volwaardige internationale autoweg de verkeersintensiteit op de A37 de komende jaren verder zal toenemen.

Binnen de regio werken we als Dryport nauw samen met bijvoorbeeld het Europark Coevorden en de Eurohafen Meppen als diepwaterhaven voor Zuidoost Drenthe met rechtstreekse toegang tot de Noordzee.

Over het Europark Coevorden-Emlichheim:
“Het Europark onderscheidt zich als een logistiek bedrijvenpark. Op de trimodale terminal laden en lossen vrachtwagens, treinen en schepen hun goederen. Het Europark heeft treinshuttleverbindingen met onder andere Rotterdam en Malmö. De terminal is uniek vanwege z’n water-spoor-combinatie: de treinen kunnen tot op de havenkades komen. Het Europark heeft de voor Nederland uitzonderlijke status van Güterverkehrszentrum (GVZ).”

Aansluiting op de hele wereld binnen drie kwartier
De regio is ook via de lucht uitstekend bereikbaar, met directe aansluitingen op het internationale netwerk van luchtlijnen via Groningen Airport Eelde als opstap naar de intercontinentale hub Kopenhagen en meerdere keren per dag naar en van Londen.
Coevorden-Emmen- Groningen Airport Eelde is krap drie kwartier met de auto, makkelijk parkeren en een snelle incheck. Nauwelijks wachttijd.
Behalve vliegen over de wereld via Groningen Airport Eelde, kan dat ook via Bremen, Munster-Osnabrück, Düsseldorf en Schiphol.
Allemaal binnen twee uur reistijd per auto te bereiken.